Blanketkiosken - køb og download digitale formularer og blanketter
 
Lige nu kampagne på de mest solgte blanketter

Hvad er en blanket?

Blanketkiosken har to typer dokumenter: Formularer og blanketter.

Formularer er åbne tekstdokumenter, hvor brugeren har mulighed for at rette i alt ligesom i ethvert andet tekstbehandlingsdokument.

En blanket er derimod et dokument, hvor man kun har mulighed for at skrive i de åbne udfyldefelter. Man har altså ikke mulighed for at rette tekster, skrifttyper, linjeafstand mv.

De blanketter, man normalt finder på nettet, er i pdf-format og åbnes i Adobe Reader. I Adobe Reader kan man ikke gemme de data, som man har tastet ind i blanketten – de går tabt, når man lukker blanketten.

Blanketkioskens blanketter kan man derimod altid gemme med udfyldedata på sin harddisk, fordi de er fremstillet i Word- eller Excel-format. Man kan også sende en udfyldt blanket via e-mail.

Der er hovedsageligt tre grunde til, at blanketter er aflåste i stedet for at kunne redigeres frit:

  • Blanketterne ofte omgærdet med jura, der gør, at det ikke er anbefalelsesværdigt at ændre dem (ligesom fortrykte papirblanketter eller pdf-blanketter, der jo heller ikke kan ændres).
  • Blanketternes layout og funktionalitet kan være kompliceret, så der er risiko for fejl, hvis brugeren kunne rette.
  • Blanketterne udgør en betydelig investering i penge og arbejdskraft. Blanketkiosken ønsker ikke, at de blot “overtages” af eventuelle konkurrenter.

Men hvad nu, hvis man alligevel har behov for at tilrette en blanket? Hvis der fx ikke er plads i de definerede felter, eller hvor der ikke er tænkt over denne eller hin specialitet.

Svaret er, at så skal man blot henvende sig telefonisk til Blanketkiosken eller på post.dk@karnovgroup.com.